Työnantajalle

Oletko kiinnostunut tarjoamaan työttömälle mahdollisuuden palata takaisin työelämään?

Yhdistyksemme palveluihin kuuluu rekrytointipalvelut, jonka avulla pyrimme yhdistämään osaajan ja työtehtävän. Yrityksille etsimme osaajia, jotka on mahdollista sijoittaa yritykseen tuetusti, palkkatuen avulla. Näin yritys saa työntekijän (esim. tradenomi tai”duunari”) harjaantumaan työtehtäviinsä erittäin pienillä kustannuksilla. Luonnollisesti tavoitteena on pysyvämpi työllistyminen.

Yhdistys työllistää työntekijän yritykseen palkkatuella, jolloin työntekijä on yritykselle lähes maksuton. Työaika on 30 h/vk, ja jakson pituus yleisimmin 4-6 kk. Työntekijällä tulee olla oikeus osallistua uravalmennukseen tunnin viikossa, yhdessä sovittuna aikana.

Yritystä laskutetaan hallintokuluista 150 euroa kuukaudessa. Palvelu on hankerahoitteinen (Ratkaisu yritykseen -hanke), joka mahdollistaa palvelun yritykselle huokealla hinnalla. Rahoittajana hankkeessa on työ- ja elinkeinoministeriö.

Kenelle?

Palvelu on tarkoitettu yritykselle tai yhdistykselle, joka on valmis panostamaan hieman enemmän työntekijän perehdytykseen ja tukemaan näin työn aloittamista. Yrityksen tarjoaman työn tulee parantaa tekijän ammattitaitoa ja edistää hänen työllistymistä. Yrityksen tulee osoittaa, että se ei ole irtisanonut tai lomauttanut edellisen 12 kk:n aikana työntekijöitä, eikä ole laiminlyönyt lakisääteisiä maksujaan.

Edelleen sijoituksesta tehdään kirjallinen sopimus, jossa todennetaan edellä mainitut asiat. Edelleen sijoittavan työntekijän on oltava lahtelainen ja hänellä on oltava oikeus korkeimpaan palkkatukeen.

Miten?

Juridinen työnantaja (työsopimus, palkat, sivumaksut ja vakuutukset) on projektia hallinnoiva yhdistys ja yritys on ns. ”käyttäjäyritys” vastaten työnjohdosta ja työsuojelusta.

Työntekijän työaika on 30 h/viikko ja palkka 1300 € / kk, jonka yhdistys maksaa. Yritykseltä veloitetaan 150 € / kk hallinnointimaksua. Työntekijän pitää voida osallistua yhdistyksen uravalmennukseen tunnin viikossa, yhdessä sovittuna aikana.

Kuinka nopeasti voit saada työntekijän yritykseesi?

Koko prosessissa menee hallinnollisesti 2 + 2 viikkoa (jos sopiva hakija valmiina niin 2 viikkoa). Prosessi käynnistyy seuraavasti:

  1. Yritys ilmoittaa tarvittavan työntekijän nimikkeen ja vaadittavat ominaisuudet (vrt. rekryilmoitus) – kontaktoi siis yhdistyksen yritysvalmentajaa.
  2. Paikkaan haetaan sopivia ehdokkaita (n. 2 viikkoa) ja yritykselle seulotaan soveltuvat hakijat, jotka yritys harkintansa mukaan haastattelee.
  3. Kun sopiva hakija on löytynyt, tehdään TE-toimistolle palkkatukihakemus (käsittelyaika n. 2 viikkoa) ja työntekijä voi aloittaa yrityksessä.

Joskus työntekijäehdokkaita voi löytyä suoraan projektilta, jolloin voidaan edetä suoraan haastatteluun, tällöin prosessi lyhenee noin 2 viikkoon.

Ota yhteys yritysvalmentajaamme. Hänen kanssaan voitte käydä yhdessä läpi tarpeenne ja selvittää rekrytoinnin mahdollisuus osaltanne.

Kysy lisää palveluistamme työnantajille

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.