Työhön kuntoutujalle

Meiltä löytyy toimintaa työhön kuntoutujalle

Ihmiset ovat erilaisia – jokaisella on omat lähtökohtansa, kokemuksensa ja odotuksensa tulevaisuuteen. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän sosiaaliohjaaja ja Lahty ry:n ohjaaja suunnittelevat yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan jaksamiseen sopivat kuntoutavan työtehtävät.

Kuntouttava työtoiminta aloitetaan yhdellä tai kahdella työtoimintapäivällä. Voimien kasvaessa päiviä voi lisätä aina neljään työtoimintapäivään. Päivät ovat kestoltaan vähintään neljä tuntia.

Lahty ry:n pajatoiminnat sisältävät mm. kädentaitoja ja taiteeseen tutustumista sekä liikuntaa. Lisäksi tehdään retkiä ja vierailuja kiinnostaviin paikkoihin sekä järjestetään teemapäiviä ajankohtaisista aiheista.

Mikäli haluat osallistua kuntouttavaan työtoimintaan tarvitset aktivointisuunnitelman. Suunnitelman laatimista varten ole yhteydessä te-palveluiden asiantuntijaasi tai sosiaalityöntekijääsi.

Tervetuloa mukaan!

Tule tutustumaan uusiin ihmisiin ja kokemaan jotain aivan uutta!

Väriä elämään -paja

“Luovasti taiteillen” tutustumme taiteen maailmaan. Opettelemme katsomaan värejä ja muotoja ja niiden suhdetta toisiinsa maalaillen, piirtäen ja muovaillen. Taidehistoria tutustuttaa meidät eri kulttuureihin taiteen kautta –  miten eri aikakausina ihminen näki ja hahmotti maailmaa. Museo- ja galleriakäynnit vievät joskus paikallisten lahtelaisten ja joskus kauempaakin tuotujen taiteilijoiden töiden ääreen.

Taiteen vastapainona on kehollisuus. Liikumme ulkona raikkaassa ilmassa, teemme hathajoogaa, venyttelemme ja rentoudumme alle kymmenen hengen ryhmissä. Joogaharjoituksen tärkein elementti on hengitys. Hathajoogassa opettelemme tietoista, virtaavaa, rauhallista hengitystä, jossa liike seuraa omaa luonnollista hengitysrytmiä. Rauhallisten liikkeiden avulla opit kuuntelemaan omaa kehoasi ja liikkumaan sen mukaisesti.

Kuva: Robin Berg

Taitoa hyppysiin -paja

Tule vaikuttamaan miten paja rakentuu ja innostu kädentaidoista.

Tule mukaan reippaaseen ja iloiseen joukkoon.

  • Ompele, neulo, leikkaa, liimaa jne.
  • Voit toteuttaa omia töitä ja osallistua kierrätysmyymälän tuotteiden fiksaamiseen.
  • Liikumme luonnossa kesäisin keräämässä erilaisia materiaaleja askarteluun.
  • Teemapäivät (tietoiskuja esim. vapaaehtoistoiminnasta, työttömien terveystarkastuksista, tutustumista erilaisiin toimijoihin jne.) Ole itse vaikuttamassa teemapäivän antiin.

Kysy lisää työtoiminnasta kuntoutujille

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.